ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a declarat că, în ultimele săptămâni, au fost momente în care și-a dorit să fi făcut parte în continuare din administrația locală, dar trebuie să rămână la conducerea Guvernului, pentru că trebuie să rezolve problema celor „două Românii".

„Și eu provin din administrația publică locală. De multe ori în aceste săptămâni credeți-mă că mi-aș fi dorit să fi făcut parte în continuare din rândurile dumneavoastră, dar totodată vă spun că trebuie să facem aceste schimbări (din programul de guvernare)”, a declarat Grindeanu, în cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Acesta a susținut că există diferențe foarte mari între mediul rural și cel urban din România: „În continuare 47% din populația României trăiește în mediul rural. Aproape 80% din teritoriu sau peste 80% este administrat de dumneavoastră, de comune. S-au schimbat foarte multe lucruri, dar în continuare de foarte multe ori parcă avem două Românii: o Românie urbană și o Românie rurală. Diferențele dintre rural și urban sunt din ce în ce mai mari. Să fim sinceri și realiști: trebuie să oferim tinerilor și oamenilor aceeași șansă în viață, indiferent de locul unde se nasc".