ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Independența energetică este scopul urmărit de România, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, precizând că, în cel mai scurt timp posibil, vor fi demarate investițiile de la Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă.

 El a efectuat miercuri o vizită la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești.

„Independența energetică este scopul urmărit de România, iar Guvernul pe care-l conduc va oferi sprijin tuturor tehnologiilor producătoare de energie electrică sustenabilă. De aceea, doresc să demarăm — și am avut mai multe discuții cu domnul ministru Valeca din această perspectivă—, în cel mai scurt timp posibil, investițiile de la Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, unde institutul, de asemenea, poate livra echipamente, servicii, asistență tehnică de montaj, ca și în cazul Unităților 1 și 2", a afirmat Grindeanu.

Șeful Executivului a remarcat faptul că reactorul experimental TRIGA este perfect funcțional și generează, în afară de beneficii de securitate nucleară și științifice, 14 MWh de energie electrică.