ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a văzut scrisoarea președintelui Klaus Iohannis pe tema referendumului și i se pare „ciudat" că el nu a folosit termenul de grațiere, considerând că șeful statului a realizat că o consultare publică pe această temă nu ar fi „legală".

„Am primit un document din partea Administrației Prezidențiale, dar ce mi se pare ciudat, față de ce am văzut aseară, este că nu se folosește termenul de grațiere. Probabil și-a dat seama domnul președinte că nu e legal să folosească acest termen într-un referendum", a spus Sorin Grindeanu.

Pe de altă parte, Iohannis a declanșat, marți, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național: continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice, potrivit unui comunicat de presă.   

Astfel, șeful statului a transmis o scrisoare președinților celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și prim-ministrul Sorin Grindeanu, se arată în document.