ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis miniștrilor din Cabinetul său, la începutul primei ședințe a noului Guvern, că trebuie să intre „în pâine” și să treacă la fapte. „Campania a trecut, deja intrăm în pâine și trecem la fapte", a spus Grindeanu.

Ședința de Guvern a început în jurul orei 21,15.

„Astăzi avem pe ordinea de zi (...) două puncte. Un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și un proiect de ordonanță de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcționa cum trebuie ca și guvern și în al doilea rând pentru a da posibilitatea Parlamentului în zilele următoare să adopte acest proiect de lege. (...). Avem toate avizele pentru cele două", a spus Sorin Grindeanu.

El a fost însoțit până în fața sălii de ședință de către liderul PSD Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Cei doi i-au urat succes noului premier.

Totodată, întrebat ce simte la instalarea noului Guvern, Dragnea a răspuns: „Foarte multă speranță".

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 20,00, însoțit de liderul PSD, Liviu Dragnea, de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și de membrii Cabinetului.

La sosirea la Palatul Victoria, aceștia au fost primiți de fostul premier Dacian Cioloș.

Sorin Grindeanu a anunțat că în prima ședință a noului Cabinet vor fi adoptate ordonanța de organizare a Guvernului și proiectul de lege privind abilitarea Executivului de a emite ordonanțe.