ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirmă că susține „pe deplin" mesajul transmis recent de președintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu va nominaliza în funcția de premier o persoană condamnată pentru corupție, și îl felicită pe șeful statului pentru sprijinul său în lupta anticorupție.

„Îl felicit pe președintele Iohannis pentru sprijinul foarte puternic și constant pentru lupta anticorupție a României. Îl felicit și pentru încurajarea alegătorilor și a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru și competent, fără probleme de corupție", a spus ambasadorul SUA pentru News.ro.

Întrebat ce părere are despre mesajul lui Iohannis privind numirea unui premier care nu are probleme în justiție și care nu este condamnat pentru corupție, Klemm a răspuns: "O voi spune simplu și direct: susțin pe deplin mesajul".

 Oficialul SUA a adresat la rândul său un mesaj pentru alegătorii români în pragul începerii campaniei electorale pentru parlamentare, îndemnându-i, așa cum a făcut-o și la alegerile locale, să voteze candidați competenți și integri.

De asemenea, el a transmis că se așteaptă de la noul Guvern și de la noul Parlament să fie „integru și competent".

„Dacă România, dacă noul Guvern își pot asuma aceste două concepte cred că va fi foarte bine atât pentru relațiile româno-americane, cât și pentru cetățenii români. Parteneriatul strategic este într-un loc foarte bun, cu o traiectorie foarte bună, și România se găsește într-un loc foarte bun în acest parteneriat. Am încrederea că noul Guvern al României va reflecta aceste idealuri ale competenței și integrității și va contribui la întărirea pe viitor a relațiilor cu SUA", a afirmat ambasadorul SUA.

 

Avertimentul lui Hans Klemm, ambasadorul SUA: Nu mai există o viziune pentru România, pentru viitorul ei