ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scăpat de primul val de retrageri după venirea la putere a lui Donald Trump, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, va părăsi în scurt timp postul.

România Liberă anunță că pe lista scurtă a Departamentului de Stat se află trei propuneri pentru postul de ambasador, doi dintre aceștia fiind români!

Primul este Peter Petrina, cetățean american de origine română, nepotul unuia dintre conducătorii PNȚCD, Liviu Petrina. Peter Petrina a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Donald Trump, înainte ca acesta să devină președinte. El a fost unul dintre specialiștii în recrutarea forței de muncă, din New York, care a lucrat pentru companiile președintelui american. Peter Petrina are un birou și în România, prin intermediul căruia a plasat forță de muncă și în multe alte țări europene.

Al doilea nume de pe lista scurtă pentru postul de ambasador al SUA este Jenny Paulson, fostă Zaharia. Aceasta este căsătorită cu un miliardar american pe nume John Paulson, proprietar al gigantului Paulson&Co. Președintele SUA, Donald Trump, are legături vechi de prietenie cu familia Paulson, Jenny fiind cea care l-ar fi convins să candideze în alegerile din 8 noiembrie 2016. Este una dintre cele mai bune prietene ale Primei Doamne, Melania Trump.

Al treilea nume este al unui congresmen republican cu greutate, diplomat de carieră.