ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hans Klemm,  actualul ambasador al SUA în România, diplomat de carieră, numit în funcție de Administrația Obama, își va încheia în curând mandatul, iar trei personalități americane, doi bărbați și o femeie, se află pe lista scurtă din care se va alege viitorul ambasador american la București


În acest moment, între România și Statele Unite se desfășoară un dialog dinamic și fecund, notează Bogdan Chireac pe platforma dcnews.ro. Având la bază noile priorități expuse săptămâna trecută, în capitala SUA, între noua Administrație a președintelui Donald Trump și leadership-ul românesc reprezentat de premierul Sorin Grindeanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea s-au închegat primele legături.
 
Dialogul a avut loc la Candlelight Dinner, în seara dinaintea inaugurării mandatului președintelui Trump, dar și la întâlnirile cu alți înalți oficiali americani din noua Administrație.

„Prioritățile noii Administrații relevă interese puternice economice și de securitate americane la București, priorități ce vor putea transforma România într-o țară cu un rol semnificativ din punct de vedere al prosperității și democrației între statele UE", au mai spus sursele de la Washington. România ar urma să ajungă, în viziunea noii Administrației Trump, la un PIB semnificativ mai mare comparabil cu al națiunilor dezvoltate din Vestul Europei, să revină la democrație și respectarea drepturilor omului și să capete, în sfârșit, o justiție independentă.

Dintre cei trei posibili ambasadori, doi se îndreaptă deja spre Washington pentru a-și prezenta proiectele. Pentru publicul din România s-ar putea ca personalitatea noului ambasador american la București să constituie o surpriză de proporții.
 
Hans G. Klemm, născut în 1957, este din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Între 12 iunie 2007 și 25 mai 2010 a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est.

Klemm a absolvit Indiana University cu o licență în economie și ist
orie și Stanford University cu un masterat în Politici internaționale de dezvoltare (International Development Policy).

S-a alăturat United States Foreign Service în 1981 și a fost promovat în Senior Foreign Service în 2001.

Între 2012 și 2015 a fost prim vice-secretar de stat asistent în cadrul Biroului de resurse umane din cadrul Departamentului de Stat SUA. Din ianuarie 2015 a fost consilier senior al sub-secretarului pentru Management la Departamentul de Stat. În martie 2015 președintele Barack Obama și-a anunțat intenția de a-l nominaliza ambasador în România. Senatul SUA a aprobat în data de 22 iulie 2015 numirea lui Klemm în acest post.
 
Acesta a intrat în atenția opiniei publice din România după ce în septembrie 2016 a declanțat controverse când s-a fotografiat cu steagul ținutului secuiesc, iar pe internet a apărut un filmuleț care îl ilustrează pe Klemm alături de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.