ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a decis astăzi, printr-o ordonanță de urgență, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituțiile publice cu nevoi stringente de spațiu sau condiții necorespunzătoare pentru a-și desfășura activitatea în parametrii de normalitate.

Totodată, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

Guvernul a luat această decizie din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituțiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spațiu, fie își desfășoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuși în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităților lor.

Hotelul Triumf fusese scos la vânzare dar până acum nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare.

Unii dintre potențialii chiriași, care la acest moment măsoară spațiile din clădire, sunt Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Ministerul Justiției.

Hotelul Triumf, clasificat la două stele și cu o suprafață utilă totală de 2.042 metri pătrați și o suprafață construită de 2.750 metri pătrați, este amplasat pe un teren în suprafață totală de 14.987 metri pătrați lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, zonă ultracentrală a Bucureștiului, și dispune de 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri. Hotelul are și terenuri de tenis, de 1.290 metri pătrați.