ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiul liderului PSD Liviu Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea, a decis că ferma Salcia din Teleorman, al cărei obiect principal de activitate este creșterea porcilor și pe care o controlează de mai mulți ani, să aibă acțiuni la purtător, și nu acțiuni nominative ca până în prezent, scrie Profit.ro, care anunță că informațiile au fost publicate în Monitorul Oficial.
 
Acțiunile la purtător, care nu includ elementele de identificare ale titularului, sunt folosite, printre altele, și în cadrul firmei de construcții Tel Drum, prezentată în presă ca fiind „patronată din umbră" de Liviu Dragnea, ipoteză negată însă repetat de acesta, potrivit sursei citate.  

Dragnea junior controlează mai multe firme, printre care și Fermă Salcia S.A. Acum, el a decis că valoarea nominală a acțiunile existențe în firmă să fie ridicată de la doar 2,5 lei la 9.000 lei/acțiune, iar acțiunile nominative să fie transformate în acțiuni la purtător.

Ferma, cu 240 de angajați, a înregistrat în 2015 un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei. Anul trecut, fermă a avut afaceri de 34,2 milioane lei și un profit net de 52.255 lei.