ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul ședinței de guvern din 18 ianuarie la care o mare parte a presei a remarcat doar apariția lui Klaus Iohannis, guvernul condus de Sorin Grindeanu a emis o Ordonanță de Urgență pentru atragerea specialiștilor din educație și sănătate și realizarea unor investiții, în aceste domenii, din fonduri publice.

Printr-o altă decizie, vor beneficia de prime șomerii care se încadrează în muncă într-o altă localitate decât cea de domiciliu.

Actul normativ adoptat pune în aplicare măsuri asumate prin Programul de Guvernare, urmând să fie incluse la finanțare în bugetul pentru acest an.

Actul normativ adoptat pune în aplicare măsuri asumate prin Programul de Guvernare, urmând să fie incluse la finanțare în bugetul pentru acest an.

Iată principalele efecte ale acestei ordonanțe:

- a crescut alocarea financiară pentru școli, de la 3043 la 3740 lei/ elev,
- a pregătit cadrul pentru construirea/ extinderea/ reabilitarea a 2500 creșe și grădinițe, 2000 de școli și 30 de cămine studențești,
- a crescut cuantumul stimulentelor de inserție, de la 500 la 650 lei, pentru mame,
- a asigurat cadrul legal prin care sa se deconteze 75 la suta din cheltuielile de cazare și chirie, dar nu mai mult de 900 lei, pentru șomerii care își găsesc un loc de munca la o distanta de minimum 50 km de localitatea de domiciliu.