ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După demisiile miniștrilor Muncii și Fondurilor Europene, Achim Irimescu ar urma să părăsească ministerul Agriculturii.
 
Locul său ar urma să fie luat de Sorin Chelmu, actualul secretar general al Guvernului, potrivit unor surse citate de B1 TV.  Chelmu a mai deținut funcțiile de secretar general în Ministerul Agriculturii și la Departamentul pentru IMM în Guvernul Ponta IV. Acesta a fost audiat la DNA în luna februarie, "într-un dosar al unei rude", potrivit propriei declarații.

În cele șase luni de mandat ca ministru al Agriculturii, Achim Irimescu a reușit să iasă în evidență în urma mai multor scandaluri. El a fost criticat pentru afirmațiile despre producătorul de lactate Brădet, despre care a spus că ar fi sursa infectării copiilor din Argeș cu bacteria E.coli. Ulterior, Irimescu a surprins cu o declarație în care susținea că, în ultimii cinci ani, din România au fost scoase sume uriașe cu camionul - 35 de miliarde de euro.