ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Dan Tapalagă face un interviu interesant cu euroscepticul Nigel Farage. Există însă un detaliu semnificativ strecurat în text: jurnalistul se afla la Bruxelles, alături de mai mulți confrați, la invitația PPE. 

De regulă, partidele politice nu prea fac invitații cu masa și cazarea incluse pentru jurnaliști, tocmai din dorința e a nu se interpreta gestul. Dacă sponsorizezi o deplasare, achiți cheltuielile, eventual asiguri și o diurnă, e cam greu să pretinzi apoi că jurnaliștii invitați vor trata absolut imparțial evenimentul, că vor vor trece prin filtru critic toate informațiile făcând abstracție de cel care achită notele de plată. Din acest motiv se folosește câte un institut-paravan  de studii populare, social-democrate, liberale, etc sponsorizat de partidul care are interes în transmiterea unor mesaje ce urmează să fie reflectate în media.  Iată însă pasajul cu pricina din textul cu interviul lui Dan Tapalagă cu Nigel Farage. 

"Știam de luni că liderul UKIP s-a cazat unde stăteam și noi, un grup de jurnaliști din vreo zece țări veniți la Bruxelles la invitația PPE. Le-am spus colegilor că nu prea înțeleg de ce Farage mai stă pe banii europenilor după Brexit. De 17 ani înjură UE pe banii ei, deloc puțini, o situație oricum cam aberantă. N-am avut ocazia să-l întâlnesc pentru a-i spune în față toate astea până miercuri dimineață, chiar înainte să plec spre aeroport. Cu ochii umflați de somn, am coborât pe la 6.30 în restaurantul hotelului Leopold, aflat la o aruncătură de baț de Parlamentul European. (..) M-am trezit nas în nas cu Farage cotrobăind după ceva mâncare, la fel de năuc”.
 
Intrebarea din titlu este justificată în contextul în care, în Romania, mai multi medici oncologi au fost anchetati pentru că participasera la congrese în străinătate la invitatia unor companii pharma.