ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a convocat o conferință de presă pentru a explica acuzațiile privind legăturile cu fosta Securitate și Ministerul de Interne care i s-au adus de către Marius Oprea, într-un articol devenit deja, celebru.

Încercând să explice situația, Cioloș a admis apoi și că sora lui lucrează la serviciul de informații al MAI, iar tatăl a fost milițian.

În apărarea sa, Cioloș a reiterat faptul că nu știa cine e tatăl celui care i-a fondat partidul și că sora lui nu este „agent secret”, ci doar „are responsabilități legate de buna gestiune a documentelor clasificate și atâta tot”. Tot azi, Cioloș a dat de înțeles că și fratele său e la MAI.

„Am discutat acest lucru cu colegi juriști din Platforma România 100 despre posibilitatea de a înregistra un alt partid de către fondatori care sunt mai puțin cunoscuți pentru ca am pornit de la premisa ca probabil MRÎ este tergiversată pentru că există printre fondatori personaje cu notorietate. 


Unul dintre persoanele din această Platformă juridică, domnul Adrian Iordache a decis să își asume această responsabilitate împreună cu o angajată și cu soția dumnealui, notar public. Nu am știut cine sunt și nici nu m-a interesat. Știam că se ocupă și urmează să o facă așa încât să se afle cât mai puțin despre acest lucru. 

Acest partid nu surprinzător a fost rapid înregistrat, cred că au trecut mai puțin de 2 luni. Cei 3 fondatori au făcut acest demers pentru a ajuta acest proiect politic fără intenția de a face politică, nu se vor regăsi în structurile de conducere. Sâmbătă vom avea convenția națională unde vom alege structurile de conducere.

Domnul Adrian Iordache a fost unul dintre inițiatorii acestui proiect, este un avocat serios profesionist, competent. Evident că noi nu am făcut o analiză a familiei dânsului, nu știam cine este tatăl dânsului și nici nu m-a interesat. Nu facem dosare de cadre pentru colaboratorii noștri. 

În societatea pe care ne-o dorim fiecare trebuie sa fie responsabil de actele sale. (...) Tot in acest context au apărut speculații legate de familia mea și de mine. Ceea ce fac, fac din convingere, mă implic în acest proiect nu ca să iau ci ca să dau. Nu o să mă las descurajat de toate aceste mârșăvii. Evident că mă așteptam la asta pt că am văzut de la distanta modul in care se face politică în România și nu mă impresionează, tocmai acest lucru trebuie schimbat în Romania. 

Nu am colaborat niciodată nici cu Securitatea, nici cu serviciile secrete, nu sunt vândut străinilor, nu am colaborat cu Soros. 

Tatăl meu a fost funcționar cu competente administrative în Miliție, a ieșit pe caz de boală la pensie în '87 și a decedat acum 20 de ani. Sora mea și fratele meu și-au ales cariera asa cum au vrut, fără ajutor din partea mea, nu am nimic să le reproșez și nu au ce să își reproșeze. 

Sora mea lucrează cred de 15 ani în Ministerul de Interne, nu e agent secret așa cum am văzut speculându-se prin presă, din câte știu are responsabilități legate de buna gestiune a documentelor clasificate și atâta tot. 

Soția mea de origine franceză care locuiește în Romania de 20 de ani nu are nicio rudă care să fi lucrat într-un serviciu secret străin. Socrul meu a fost maistru militar”, a spus el în cadrul conferinței de presă.

Cioloș spune că totul este mâna oamenilor „care au fost la tăiat la porc cu anumiți oameni din serviciile de informații”.

„Exact acei oameni care au în partid foști membri ai securității, acei oameni care au fost la tăiat de porc și au mâncat șorici cu anumiți oameni din serviciile de informații încearcă să promoveze aceste idei și manipulări”, a declarat Cioloș.

Conform siteului MAPN, „Maiștrii militari și subofițerii sunt specialiștii și/sau luptătorii care ocupă funcții de comandanți/șefi de grupe, plutoane în structurile combatante sau asigură conducerea structurilor tehnice de suport logistic. Formarea lor profesională urmărește dezvoltarea competențelor de luptător, precum și de utilizarea, administrarea, întreținerea și repararea armamentului, tehnicii și materialelor din dotare, în vederea asigurării operativității acestora. În aceeași măsură, maiștri militari și subofițerii în a doua parte a carierei se specializează în activitatea de stat major și de management executiv al activităților din armele, serviciile și domeniile funcționale ale armatei. Atât maiștrii militari cât și subofițerii au posibilitatea, pe parcursul carierei militare, de a deveni ofițeri”.

Reamintim că pe vremea în care a fost premier Dacian Cioloș a numit în funcția de Ministru al Mediului pe Cristina Pașca Palmer, care la vremea respectivă era căsătorită cu un ofițer al Armatei SUA și care la vremea preluării portofoliului avea domiciliul în străinătate, nu în țară, așa cum cerea Constituția.