ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscuta actriță Ioana Picoș-Făgădaru și-a anunțat candidatura pentru un loc în Parlamentul European, pe listele partidului Prodemo, condus de europarlamentarul Cătălin Ivan.

În anunțul său, Ioana Picoș și-a manifestat intenția de a sprijini femeile însărcinate, dar și intenția de a promova familia, în sensul dorit de cei care au votat DA la referendumul pentru căsătorie, din octombrie 2018.

De asemenea, ea a adăugat că este nevoie de legi în sprijinul mamelor singure, a victimelor violenței domestice. Iată anunțul său oficial:

„Susținătoare a valorilor pro familie și pro viață, actriță; candidez la alegerile din 26 mai pentru Parlamentul European pe lista PRODEMO
Când s-a aflat prima dată că intru în politică, unii m-au întrebat de ce am făcut-o și alții de ce nu am făcut-o până acum. Nu am făcut-o fiindcă nici un partid și nici un om politic nu mi-au inspirat până acum dorința de a mă alătura lor. O fac acum pentru că am găsit un partid, Prodemo, și un lider, Cătălin Ivan, alături de care pot lupta pentru lucrurile în care cred. Haideți acum să vă spun în ce cred.

Cred în Dumnezeu și cred că El trebuie să fie o parte activă din toată viața poporului român.
Cred că după mai bine de 5 ani de implicare în organizarea Marșului pentru Viață și de sprijinire a femeilor aflate în criză de sarcină a venit momentul să fac mai mult.

Cred în familia firească, în care mama e mama și e obligatoriu o femeie și tata e tata și e un bărbat. Cred că femeia e construită să fie mamă și bărbatul, tată. Nu există Părinte 1 și 2. Exclus!

Cred că femeile merită să fie susținute să-și poată împlini atât viața profesională cât și pe cea familială și să nu mai fie obligate să aleagă între cele două. Una nu are voie s-o excludă pe cealaltă. Rolul femeii în societatea modernă trebuie regândit. Cred că rata mare a avorturilor este în mare măsură din cauza politicilor sociale greșite, sau inexistente. Dacă femeile ar fi sprijinite, dacă nu ar fi obligate să aleagă între serviciu și copil, dacă ar fi susținute pe toată perioada sarcinii, lucrurile ar sta diferit.

Atenția, grija și suportul pe care un popor îl acordă femeilor însărcinate dovedește că acel popor își prețuiește viitorul. Cred că românii merită să fie un astfel de popor. Cred că avem cu 22 de milioane prea multe avorturi. Cred că este o tragedie fără margini că o Românie nu s-a mai născut și cred că asta ne privește pe toți. E cazul să conștientizăm că viața nu începe cu data nașterii dar se poate termina înaintea ei. Să nu permitem asta!
Cred că 3,5 milioane români care au votat ”Da” la Referendumul pentru căsătorie merită un răspuns constituțional! Au fost 3, 5 milioane de conștiințe active; ele merită să fie auzite și eu vreau să fiu vocea lor. Nu vreau să fiu un glas care strigă în pustie ci o voce în Parlamentul European.

E nevoie de legi puternice de apărare a familiei, a femeii în criză de sarcină, a mamelor singure, a victimelor violenței domestice. Cred că materia "ideologiile de gen" nu are ce căuta în școli. Cred că educația, informarea și cadrul legislativ pentru toate cele numite mai sus, sunt esențiale! Cred că noi ca popor avem multe de oferit și că merităm să existăm.
Cred în Dumnezeu. Cred în România”