ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gestul președintelui Klaus Iohannis de a muta în lateral drapelul Marii Britanii în timpul declarațiilor de presă de sâmbătă, de la Bruxelles, a provocat un adevărat val de indignare în rândul internauților britanici după ce publicația Sunday Express a prezentat înregistrarea video a acestui moment.

Iohannis apare într-un scurt videoclip mutând puțin în lateral drapelul Marii Britanii, în timp ce acordă declarații de presă la Bruxelles.

Internauții britanici au calificat acțiunea drept „meschină”, în vreme ce alții au glumit că videoclipul sumarizează perfect ce înseamnă Brexitul.

 Drapelul britanic stătea în mod ironic chiar lângă cel european, fiind vizibil în timpul declarațiilor de presă pe care le-au dat liderii europeni imediat după aprobarea principiilor directoare pentru Brexit.

Sunday Express scrie că nu se cunosc circumstanțele care l-au determinat pe președintele român să mute drapelul britanic.

„Președintele român care a mutat drapelul britanic la o conferință de presă a Uniunii Europene sumarizează perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

Ulterior, Iohannis a declarat că cea mai urgentă problemă a negocierilor este soarta cetățenilor europeni, în special a românilor care locuiesc în Marea Britanie.

În comentarii, internauții britanici au glumit că premierul ar trebui să mute drapelul român la următoarea conferință europeană, dar doar dacă își dă seama  cum arată.

Alții au comentat că o asemenea acțiune meschină și arogantă din partea președintelui român demostrează de ce britanicii au votat pentru Brexit.

Un internaut britanic a glumit că președintele român încerca să fure drapelul britanic, iar alții au lăsat comentarii rasiste și xenofobe.