ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, de ce a retrimis Codul Fiscal în Parlament, subliniind că, deşi România are nevoie de relaxare fiscală, "contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta".

România nu-şi mai permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, iar dezvoltarea economică se obţine prin politici bine gândite, care depăşesc interesele politice, se arată în mesajul preşedintelui Iohannis, transmis Conferinţei Ştiintifice a Economiştilor din Mediul Academic.

''Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanțelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă se obține prin politici economice bine gândite, care depășesc interesele politice și rezolvă problemele profunde ale economiei noastre'', a declarat președintele, care a fost reprezentat la eveniment de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

Şeful statului a mai subliniat faptul că România trebuie să-și consolideze, în mod hotărât, instituțiile economiei de piață și are nevoie de o abordare echilibrată și responsabilă, ''una care să corecteze erorile trecutului, în favoarea unor beneficii sustenabile''.

''În actuala etapă, circumscrisă trinomului post-tranziție, post-aderare, post-criză, avem nevoie de un nou model de dezvoltare, axat pe competitivitate și responsabilitate. (...) Nu ne mai putem permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, fără să consolidăm bazele reale ale progresului economic: proprietatea privată și piața concurențială, acumularea de capital și stimularea investițiilor, inovarea și antreprenoriatul, libertatea economică și competitivitatea. Acestea sunt sursele prosperității generale, a creării de locuri de muncă productive și bine plătite'', a mai subliniat Iohannis, potrivit Administratiei Prezidentiale.
 
Deputaţii şi senatorii se vor reuni, la sfârşitul lunii august, într-o sesiune parlamentară extraordinară, pentru a discuta pe marginea Codului Fiscal, după ce acesta a fost trimis spre reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis, pe 17 iulie.