ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat că i-a reiterat Papei Francisc invitația de a vizita România în anul 2018, afirmând că a părut "foarte interesat" și, dacă va fi posibil, Suveranul Pontif va accepta invitația.

„În afară de un schimb de amabilități protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitația mea pe care am făcut-o în 2015 când am avut o vizită oficială, de a vizita România în 2018. Am reiterat această invitație pe care am făcut-o cu o săptămână înainte și în forma protocolară scrisă. De la început a părut foarte interesat și sunt convins că se vor face toate demersurile și, dacă va fi posibil, eu cred că va veni", a afirmat Klaus Iohannis, întrebat ce a discutat cu Papa Francisc în cadrul întrevederii pe care au avut-o", a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a participat la Summit-ul aniversar al UE, la Roma, care a fost precedat de o primire a tuturor șefilor de stat și de guvern de către Papa Francisc.