ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat că România crede în continuare în proiectul numit Uniunea Europeană.

"Am analizat situația creată de votul de la referendumul care s-a ținut ieri în Marea Britanie și care, din nefericire, și noi regretăm acest lucru, s-a soldat cu ceea ce se cunoaște deja — Brexit, adică Marea Britanie va părăsi UE. Noi regretăm acest vot, dar, în același timp, vreau să spun foarte clar că respectăm acest vot. UE este un proiect foarte valoros. România a fost de la bun început o țară care a dorit să fie membră în UE, o țară care a susținut puternic ideea europeană. Și, în acest context, vreau să spun, după aceste consultări, foarte clar: România rămâne atașată proiectului european, România este convinsă că UE trebuie să continue, e un proiect bun și trebuie să fim parte din el", a subliniat șeful statului, la finalul unei reuniuni de urgență de la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că "este nevoie în continuare de unitate și solidaritate în cadrul UE, între cele 27 de state membre care vor rămâne în Uniune".

"Este în același timp foarte important pentru români să înțeleagă că în acest moment putem să păstrăm calmul și nu este cazul să ne îngrijorăm peste măsură", a declarat șeful statului.

La consultările de vineri de la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copreședintele ALDE, Daniel Constantin.