ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătoarea națională a Micii Uniri nu prezintă interes pentru președintele Iohannis. Șeful statului a ales ca pe 24 ianuarie să nu participe la niciuna  dintre manifestările dedicate acestei sărbători naționale, trimițându-și consilierii în locul său. Motivul absenței: plecarea la Strasbourg. Anunțul a venit din partea purtătorului de cuvânt al președinției.

Președintele Iohannis va fi reprezentat de consilieri prezidențiali și consilieri de stat la manifestările de la Iași, Focșani și București dedicate zilei de 24 ianuarie, a declarat vineri purtătorul său de cuvânt, Iohannis urmând să se afle în acea perioadă la Strasbourg.
 
"În perioada 24-25 ianuarie președintele României va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. Elementul central al acestei deplasări îl reprezintă un discurs pe care îl va susține în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalități la nivel înalt, șefi de stat, de guvern, șefi ai unor instituții internaționale, să susțină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale. Cu prilejul acestei deplasări, președintele va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu președintele Comisiei de la Veneția și cu președintele CEDO", a detaliat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

Cu prilejul deplasării, președintele va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu președintele Consiliului de la Veneția și cu președintele CEDO. De asemenea, șeful statului va participa, alături de secretarul general al Consiliului Europei și președintele Republicii Cipru, la ceremonia de marcare a Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Apoi, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu angajații români de la Consiliul Europei și cu reprezentanții comunității românilor din zona Alsaciei.

Administrația Prezidențială va fi reprezentată la manifestările de la Iasi, Focșani și București de consilieri ai președintelui. Klaus Iohannis va fi însă prezent luni, 23 ianuarie, la manifestarea dedicată Micii Uniri, care va avea loc la Muzeul Național Cotroceni.