ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au transmis mesaje de solidaritate cu autoritățile și poporul din Turcia, după atacurile care au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din Ankara.

Astfel, şeful statului a condamnat actele teroriste care au avut loc sâmbătă în capitala Turciei, prin intermediul unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

"Condamn atacurile care au avut loc astăzi lângă gara centrală din Ankara, explozii în urma cărora s-au înregistrat numeroase victime, morți și răniți. Îmi exprim, în numele meu personal și al poporului român, solidaritatea cu autoritățile de la Ankara și cu poporul turc și transmit condoleanțe pentru familiile greu încercate ale victimelor și persoanelor grav rănite în atacurile teroriste. România condamnă cu fermitate aceste atacuri criminale și reiterează întregul sprijin pentru Turcia", a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Victor Ponta a transmis mesajul său de solidaritate pe Twitter.

"Oribile și inacceptabile actele teroriste de la Ankara”, a spus Ponta. Acesta a transmis și faptul că este alături de poporul și guvernul turc în lupta împotriva teroriștilor.

 "Solidaritate cu Guvernul și poporul turc în această luptă dificilă”, a afirmat premierul.

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara, cauzând moartea a 86 de persoane şi rănirea a altor 186, potrivit unui bilanţ anunţat de Ministerul Sănătății.