ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ordonanța 13/2017 dată de guvernul României a creat un adevărat haos în țară, iar unii români au ales să protesteze împotriva guvernului, iar alții împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu a analizat pe blogul său discursul rostit de Klaus Iohannis în plenul Parlamentului și preconizează o serie de schimbări în perioada imediat următoare prin care președintele României ar urma să conducă de la Palatul Cotroceni și Guvernul României.

„Klaus Iohannis a ținut un Discurs în Parlament. Prin mîrlănia greu de imaginat la tribuna Parlamentului (la un moment dat le zice parlamentarilor, dragilor, de parcă aceștia erau Răvășitoarea care tocmai i-a pus prișnițe), prin insultarea unui întreg partid, PSD, prin instigarea la Proteste de stradă, prin incapacitatea de a se ridica la nivelul unui șef de stat, Klaus Iohannis a dovedit încă o dată că Fiecare zi care trece cu el la Cotroceni e un atentat la Siguranța națională.
Întreg discursul a confirmat adevărul că Klaus Iohannis continuă Războiul politic civil, indiferent de consecințele sale asupra națiunii.

PSD-iștii care l-au înjurat pînă acum pe Traian Băsescu pentru ceea ce ei numeau încălcarea Constituției au toate motivele să-l regrete pe fostul președinte.
Niciodată Traian Băsescu n-a insultat un întreg partid.
Niciodată Traian Băsescu n-a instigat la mișcări de protest neautorizate.
Niciodată Traian Băsescu nu s-a tras de bîrneț cu parlamentarii.

Marți dimineața, înaintea discursului ținut de Klaus Iohannis în Parlament, în piața media se făceau pariuri dacă Președintele va cere demisia Guvernului. Au fost unii care au pariat că președintele nu va face așa ceva, deoarece el vrea să stingă Criza politică, bla-bla-bla. Convingerea asta se baza pe o naivitate. Cea de a crede că manifestațiile de stradă l-au luat prin surprindere pe Klaus Iohannis, care, tulburat profund de democrația românească (încă vie), s-a solidarizat cu Strada în abrogarea Ordonanței nr. 13.”, a scris Ion Cristoiu.

Vezi AICI întreg editorialul