ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu scrie pe blogul său despre faptul că România se află în momentul actual într-o criză ce după părerea sa este identică cu cele din mandatul lui Băsescu, din 2012.

Cristoiu susține că la fel ca și atunci criza politică are la bază tensiune dintre președinte și sistem, și tensiunea dintre acesta și coaliția majoritară din Parlament.

Ion Cristoiu susține că mișcările actuale de stradă sunt susținute fățiș de președinte și de sistem.

Jurnalistul mai susține că România este marcată de un Război civil politic, iar acest lucru se poate observa foarte ușor din felul în care televiziunile prezintă aceste evenimente.

„România se află azi într-o Criză asemănătoare cele din 2012. Ca și atunci, Criza politică își are izvorul în Bătălia dintre Președinte și Sistem pe de o parte și Coaliția majoritară în Parlament, PSD+ALDE, pe de altă parte. Trebuie să fii un mare guguștiuc ca să nu vezi că mișcările de stradă, continuînd după abrogarea Ordonanței, sînt sprijinite fățiș de Klaus Iohannis și din umbră de Sistem. E suficient să vezi că se caută cu orice preț continuarea unor mișcări de protest din care a dispărut suflul mîniei de dinainte de abrogarea Ordonanței. Pentru a întreține aceste mișcări, dar mai ales pentru a le face mai departe interesante din punct de vedere mediatic, se apelează la trucuri de publicitate prin organizarea de show-uri în Piețe.

Show-uri cît mai trăznite, atît pentru a atrage spectatori, prezentați de cele două televiziuni ale SRI – Digi Tv și Realitatea Tv – drept demonstranți împotriva Guvernului, cît și pentru a agăța presa. M-a amuzat teribil fantezia celor de la Sibiu de a organiza o manifestare de protest împotriva Guvernului sub forma unei lecturi publice. Păi românii nu citesc nici individual, d-apoi, în grup, în chip de protest!
E suficient să vezi prestația televiziunilor pentru a înțelege că România e marcată de un Război civil politic între Președinte și Sistem pe de o parte și majoritatea parlamentară PSD+ALDE, pe de altă parte", notează jurnalistul pe blog.

Jurnalistul este de părere că președintele dorește înlocuirea actualului Guvern cu unul "PSD Marionetă", iar manifestațiile de stradă vizează două țeluri precise ale acestui lucru.

„Întreținerea manifestațiilor de stradă vizează două țeluri precise:
1.    Păstrarea presiunii asupra PSD pentru ca din partid să se desprindă o Grupare dispusă să instaleze un Guvern Marionetă al lui Klaus Iohanis.
2.    Paralizarea oricărei activități de Administrare a țării.
Dacă nu se reușește spargerea PSD, se încearcă prăbușirea Guvernului în materie de încredere", susține Cristoiu pe blogul său.

Ion Cristoiu, în postarea sa pe blog atrage atenția și asupra parteneriatului cu America, precum și faptul că o posibilă criza politică în România poate stârni satisfacții politice vecinilor din zonă ce nu sunt în relații tocmai bune cu NATO.

„România e însă, ca și în 2012, partener strategic al Americii, un pilon al NATO în confruntarea cu Euroasia, un membru important al UE.Criza politică de proporțiile unui Război civil politic nu poate decît să slăbească aliatul Americii și al Occidentului în această parte a lumii. Singurul stat stabil din zonă e Rusia. Trebuie să fii mare prostălău ca să nu-ți dai seama că la Moscova instabilitatea unuia dintre cei mai mari adversari din zonă ai Rusiei nu poate stîrni decît satisfacții geopolitice. În 2012, n-a fost numai America îngrijorată de Criza politică din România.
A fost și Comisia Europeană. Au fost și cancelariile Marilor Puteri.
Asupra combatanților din România s-au făcut presiuni însemnate pentru a ajunge la pacea necesară revenirii la stabilite. Acum, cînd România se confruntă cu o Criză asemănătoare celei din 2012, dacă nu chiar mai mare, din America nu vine nici un trimis, iar dinspre UE, dinspre NATO nu vine nici un semnal puternic de pacificare. De ce oare?", încheie jurnalistul postarea sa pe blog.