ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în Gândul de Marți despre faptul că mișcările de protest nu sunt niciodată spontane, indiferent de timpul istoric. „Ca și Caragiale eu nu cred în spontaneitatea mișcărilor de protest”, titrează jurnalistul.
 
 „N-am crezut în spontaneitatea Mișcării din decembrie 1989, binecuvântată de Ion Iliescu cu formula diversionistă de Revoltă spontană.

N-am crezut în spontaneitatea Mișcării de protest din ianuarie 2012, împotriva Guvernului Băsescu-Boc.

Nu am crezut nici în spontaneitatea Mișcării de protest din ianuarie 2012, împotriva Guvernului Băsescu-Boc.
Nu cred nici în spontaneitatea Mișcării din seara de duminică, 29 ianuarie 2017.

Cea din ianuarie 2012 a fost organizată de PNL, USR, cu sprijinul masiv al Binomului SRI-DNA, atât prin nucleele de manipulare a mulțimii (în mare parte venită, vorba lui Caragiale, la Luminație, la un eveniment colectiv de genul salvelor de artificii), cât și prin rețelele sociale, dirijate de o Divizie a SRI, specializată în așa ceva”.
 
Astfel, Cristoiu consideră că manifestațiile din ianuarie 2017 au fost organizate de PNL, USR cu sprijinul „masiv al Binomului SRI-DNA, prin nucleele de manipulare a mulțimii și prin rețelele de socializare, dirijate de o Divizie a SRI, specializată în așa ceva”.

Cristoiu precizează că mișcările din ultima vreme sunt definite a fi împotriva Grațierii, dar această identificare ar fi una falsă, ivită din interese precise, iar protestele ar fi nu „Pro-Justiție”, ci „Contra-PSD”, astfel că o dovadă care vine în susținerea acestei afirmații este ordinul prin care s-a interzis închiderea străzilor, astfel ca oamenii să protesteze.
 
Totodată, acesta conchide că un truc cerut de organizarea Mișcărilor spontane din toate timpurile constă în crearea stării de tensiune, de veniment apocaliptic. Aceată stare atrage în stradă și pe cei indiferenți la tema Demonstrației, dar doritori să fie acolo unde se întâmplă ceva.