ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu analizează pe blogul său informațiile apărute în dosarul Black Cube, pe fondul demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu și a declarațiilor cum că agenții Black Cube au acționat autorizat, exceptând faptul că nu se știe cine a autorizat aceste acțiuni.

„Cei care pun întrebări în legătură cu o posibilă autorizare de către el, președintele României, a Operațiunii Black Cube sunt ironizați că se uită  mult la filme cu spioni, în timp ce el, evident, se uită la filme de artă, dintre cele date de TVR pe programul 2!”, îl ironizează Cristoiu pe președinte.

„Toate aceste fapte aruncă o lumină aparte asupra depoziției lui Dan Zorella.Dacă a vorbit cu cineva de la Servicii, Meir Dagan nu putea vorbi decît cu MRU. Potrivit lui Dan Zorella, fostul șef al Mossad i-a zis că discuția cu un șef de servicii secrete românești a confirmat autorizarea Proiectului la cele mai înalte nivele. Experiența mea de studiu în materie de Servicii (inclusiv în materie de CIA) m-a încredințat că la nivelul  cel mai înalt nu există autorizări exprese și cu atît mai puțin scrise ale unor operațiuni, vorba lui Dan Zorella, „foarte sensibile”, adaugă Cristoiu.

Jurnalistul vine cu câteva întrebări mai degrabă retorice, legate de MRU și Meir Dagan, proiectul de investigare a Codruței Kovesi, motivul pentru care a demisionat MRU și menționează că președintele Klaus Iohannis nu poate fi crezut până ce nu se află motivul din spatele demisiei Șefului de la SIE.