ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre miniștrii tehnocrați și preocuparea acestora pentru imaginea lor de pe Facebook. Acesta a evocat o știre apărută în presă în urmă cu câteva zile, când Ministrul Muncii a publicat o fotografie cu echipa sa, circulând cu RATB-ul.

Jurnalistul scrie despre gesturile mărunte, banale, precum acela de a sta la stop, de a lua un gunoi de pe stradă sau de a merge cu mijloace de transport în comun, pe care fiecare om, inclusiv cei din conducere, le face, cu diferența că miniștrii fac acest lucru și publicitatea aferentă  momentului, doar pentru imagine.

Cristoiu compară strategia „politician – om între oameni” cu scandalul de la Pipera, când sute de oameni stîteau în frig pentru a rezolva situația înmatriculărilor auto, pe care jurnalistul o numește „România reală”.

„Sînt sigur că Dacian Cioloș, altfel un om cinstit, se întreabă de ce nu se bucură Guvernul de o simpatie deosebită cînd el, Guvernul, a dovedit atîta modestie.Răspund în calitate de cetățean: De la un demnitar eu nu mă aștept să meargă cu autobuzul. Nu mă aștept nici să n-aibă antemergător. Eu mă aștept să-mi rezolve problemele de administrare a României reale”, a scris Cristoiu pe blogul său.