ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii din gruparea Stat Islamic au distrus în urmă cu câteva zile templul Baal Shamin, unul dintre cele mai importante situri din orașul antic Palmira.

Ion Cristoiu povestește pe blogul personal că a vizitat sanctuarul și alte situri din oraș în 2010, când Siria nu era devastată de război. ”Cei din ISIS au comis una dintre marile crime ale istoriei, egală cu un genocid: Au distrus un Monument de importanță crucială pentru Memoria umanității. Și n-au distrus în timpul năvălirilor barbare, cînd Imperiul Roman se prăbușise, n-au distrus în Evul Mediu, zis și întunecat, n-au distrus în anii războaielor nesfîrșite, poreclite și de 30 sau de 100 de ani. Au distrus în anul de grație 2015, când Omenirea beneficiază de telefon mobil, de Internet și de libertățile fundamentale ale omului, cînd se fac demonstrații pentru supraviețuirea crocodililor și cîinii beneficiază de locuri de lux în hoteluri”, remarcă jurnalistul pe blogul său.

Știrea este una foarte tristă mai ales pentru cei care au avut ocazia să se apropie de ruinele rămase de mii de ani în picioare. Aceasta vine împreună cu o altă știre, la fel de îngrijorătoare, care anunță că Europa se confruntă cu o nouă migrație a popoarelor.

De ani de zile României i se refuză să intre în spațiul Schengen, ”deși ai noștri au făcut tot ce li s-a spus, inclusiv de a fi mituit, prin afacerea EADS, niște ștabi nemți, fericiți că Estul le dă posibilitatea de a se îmbogăți prin corupție”. Pentru români, faptul că nu sunt incluși în spațiul Schengen înseamnă că trebuie să suporte controalele polițistului de frontieră.

Cristoiu povestește că, ultima oară când a fost în Germania, ”neamțul tîmpit de la ferestruica ghișeului de la Aeroportul Tegel (să te ferească Dumnezeu de un neamț tîmpit, față de alte neamuri, cînd sunt tîmpiți, nemții sunt dublu tîmpiți, deoarece creierului de găină i se adaugă supunerea de robot la proceduri!)” a fost aproape să-l ia la bătaie, de teama ca să nu cumva să intre în Germania ilegal.

”Acum, îmi dau seama că aș fi putut intra în Germania fără nici o problemă. Și nu înselîndu-l pe idiotul de la frontieră, ci dîndu-i cu tifla. Și nu pe șest, ci transmis în direct la tv”, continuă Ion Cristoiu. El susține că ar fi putut face acest lucru dacă era unul din miile de imigranți care iau cu asalt statele europene. ”Încercați să intrați în Serbia fără pașaport. Ați fi imediat întors înapoi. Și, dacă ați face scandal sau chiar numai dacă ați insista, v-ați trezi și cu o scatoalcă”.

Cristoiu susține că miile de imigranți sunt niște inși care plătesc bani grei unor baroni ai emigrării, la fel de periculoși precum baronii drogurilor din Columbia, pentru a ajunge pe pământ european, acolo unde trec graniță după graniță fără a avea vrea vreun ban. ”Și nu pe furiș, ci cu scandal, transmiși în direct de televiziuni, bociți de ONG-uri și priviți cu stupefacție de politicieni. Deocamdată, România e ocolită. Imigranții n-au descoperit că e drum spre Vest și prin țara noastră. Cînd vor descoperi, să vezi invazie migratoare!”.

Dincolo de efectele asupra economiei, acești imigranți îi îmbogățesc pe ticăloșii de baroni ai imigrării și trec granița încălcând legea.

”E limpede că liderii occidentali, prin nimic deosebiți în micimea gîndirii lor de liderii mîncători de semințe din România, sunt depășiți de noua provocare istorică. Mă întreb cum ar reacționa pițifelnicii care conduc acum Europa de Vest, dacă Rusia și-ar trimite tancurile să treacă peste granițele țărilor lor? Noroc că Rusia, contrar propagandei tembele de la noi, n-are de gînd să facă un asemenea experiment”, opinează jurnalistul, potrivit b1.ro.

Toate acestea se întâmplă deoarece ”americanii, mai precis sergenții mesianici de la CIA, cei loviți de paranoia numită instaurarea democrației americane peste tot în lume, au destabilizat Orientul Apropiat cu Operațiunea lor imbecilă: Primăvara arabă”. În locul democrației s-a instaurat, însă, un haos absolut în care proliferează radicalii din ISIS, baronii imigrărilor ilegale, bandele de răufăcători care terorizează orașe întregi, șefi de trib care-și dispută sîngeros teritorii.

În opinia lui Cristoiu americanilor de la CIA nu le-a convenit regimul lui Assad, așa că au acordat credit unora din Siria care se recomandau drept Opoziția democratică. Rezultatul a fost războiul civil și instaurarea puterii Statului Islamic asupra unei părți din teritoriul sirian.

Europa nu a reacționat la nebunia americană, deși realiza că rezultatul va fi un dezastru. ”Acum, americanii asistă impasibili, dacă nu chiar bucuroși, la luarea cu asalt a Europei de către miile de imigranți produși chiar de americani. Și e doar începutul. În Orientul Apropiat sunt milioane de barbari care așteaptă să se îmbarce pentru a atinge țărmul visat al Noii Rome”, își încheie Ion Cristoiu articolul.