ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să nu plece din ţară în vacanţă pînă la 1 august, deoarece are nevoie de prezenţa integrală a parlamentarilor la un vot pentru învestirea unui nou premier şi a unui nou Guvern.
 
Surse din conducerea PNL au declarat pentru bn24.ro că liderii partidului şi parlamentarii sunt consemnaţi „la domiciliu” în aşteptarea demisiei lui Victor Ponta.

Scenariul prezidenţial prevede ca, după întoarcerea lui Ponta din Turcia, acesta să demisioneze din fruntea Guvernului, probabil pe fondul unor noi dosare penale deschise de DNA pe numele său.
 
Ar urma apoi ca Iohannis să cheme partidele la Cotroceni pentru a le cere să desemneze un prim-ministru care, în termen de zece zile, să formeze un Guvern pe care să îl prezinte în Parlament pentru votul de învestitură.