ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, precizând că cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaște contribuția este „să se pună în slujba lor”.

 „Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, astăzi sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni, zi în care, oriunde ne-am afla, redescoperim bucuria de a face parte dintr-un popor care a oferit atât de multe întregii lumi. Cu atâția români aflați acum peste hotare, cea mai bună manieră în care statul le poate recunoaște contribuția este să se pună în slujba lor”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut referire și la progresele înregistrate de România în ceea ce privește domeniul serviciilor consulare, dar și programele de susținere a antreprenoriatului, pentru românii care doresc să revină în țară.

„Anul trecut s-au făcut unele progrese în ceea ce privește oferirea de servicii consulare online, simplificarea recunoașterii diplomelor, susținerea întoarcerii în țară prin antreprenoriat, dar mai sunt multe de făcut. Indiferent de domeniul în care muncesc, îmi doresc ca românii de pretutindeni să se susțină reciproc și să participe la luarea deciziilor care le afectează viața”, a mai precizat președintele.

Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni, președintele Klaus Iohannis va participa luni la la vernisajul „Aici - Acolo”, care va avea loc luni, la Muzeul Național Cotroceni.