ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-au calificat pentru turul al doilea al competiției pentru Președinție, PSD a solicitat PNL organizarea, de comun acord, a cel puțin două dezbateri între candidata social-democrată și președintele în exercițiu. Acesta din urmă a evitat răspunsul, menționând că va discuta acest aspect „cu colegele și cu colegii în ședința de campanie”, dar că, cel mai probabil, se va concentra „pe întâlnirile cu alegătorii”. Iohannis a continuat să atace PSD și să inducă electoratului său ideea de „maximă vigilență” și mobilizare la vot, pentru a nu repeta ceea ce el numește „greșeala din decembrie 2016”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referindu-se la invitația la dezbateri lansată de liderul PSD, Viorica Dăncilă, că el se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, potrivit Agerpres

„Încearcă PSD să atragă atenția prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum - urmează să discut și cu colegele și cu colegii în ședința de campanie - că eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a declarat luni Klaus Iohannis, la sediul central al PNL.

Acesta a continuat cu discursul critic la adresa PSD, îndemnându-și susținătorii să fie foarte atenți și să meargă la vot. 

„Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau cu această ocazie să cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Maximă vigilență nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenți și să mergem la vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greșeala din decembrie 2016, când prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare a fost adus la putere PSD și iată că am avut nevoie de aproape trei ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii, după ce PSD a arătat că una a promis și cu totul alta a vrut să facă de fapt. PSD a vrut să-și subjuge întreg statul român”, a adăugat Klaus Iohannis.

Și vicepremierul Raluca Turcan (PNL) a explicat luni pe Facebook că dezbaterea dintre cei doi candidați nu va avea loc, având în vedere că adversarii politici au avut priorități complet diferite, deci nu pot avea subiecte comune de discuție.

„Faptul că cei doi candidați din turul doi al prezidențialelor au avut întotdeauna priorități complet diferite înseamnă că nu pot avea, astăzi, subiecte comune de discuție. Or, când nu există subiecte comune, este limpede că o dezbatere între cei doi candidați nu poate avea loc”, a scris Raluca Turcan luni pe pagina ei de Facebook, potrivit Știri pe Surse. Mai târziu, aceasta și-a editat postarea, suprimând ultimul paragraf, în care face referire la dezbaterea dintre cei doi candidați la președinție.
 
Dan Motreanu, șeful de campanie al candidatului PNL la Președinția României, a declarat, luni seara, că pentru turul doi al alegerilor prezidențiale se va merge pe același tip de campanie pentru Klaus Iohannis, adică mitinguri și întâlniri cu organizațiile locale și cu cetățenii, susținând că o dezbatere cu contracandidatul acestuia, liderul PSD, Viorica Dăncilă, nu trebuie să aibă loc, potrivit Agerpres.

„Din punctul nostru de vedere, cei doi candidați sunt bine cunoscuți, au avut funcții executive în ultimii ani în România, activitatea lor politică, punctele lor de vedere sunt cunoscute și cred că o confruntare nu își are rostul în acest moment, în această campanie, pentru că nu aduce nimic în plus. Nu cred că este nimic de clarificat”, a declarat luni Dan Motreanu.