ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, va face o vizită oficială în România anul acesta, potrivit unui comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială, după o întrevedere pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o sâmbătă cu omologul său la Conferința de securitate de la Munchen.

"În cadrul discuțiilor, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an. Convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare", potrivit comunicatului de presă.

De asemenea, Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.

Președintele Klaus Iohannis, în cadrul panelului cu tema "Între reasigurare și reangajare? Viitorul NATO", a spus că zona Mării Negre se dovedește a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât și pentru întreaga securitate euroatlantică, în actualul context geopolitic.