ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, intenționează să organizeze în următoarele două-trei luni o întâlnire cu Klaus Iohannis în regiunea Cernăuți.

Oficialul ucrainean a precizat că a discutat telefonic cu președintele român despre granița comună dintre România și Ucraina, precum și despre regiunea Cernăuți, relatează Kiev Post. ”Am avut o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis, și i-am sugerat că mai bine ne întâlnim la graniță decât la Kiev. Noi am stabilit că această întâlnire va avea loc în două-trei luni”, a declarat președintele ucrainean la o reuniune a Admninistrației Regionale din Volînia.

Președintele Poroșenko a precizat că discuția s-a concentrat asupra graniței româno-ucrainene și regiunii Cernăuți.

Administrația Prezidențială a anunțat de la finele lunii martie că președintele Iohannis a acceptat o invitație din partea lui Petro Poroșenko de a vizita regiunea Cernăuți. Însă, nicio dată pentru această vizită nu a fost anunțată anterior de către reprezentanții Administrației Prezidențiale de la București.