ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 02.05/14:00 ActiveNews anunță că șapte dintre parlamentarii PNL și-au retras semnătura de pe documentul înaintat la CCR. Motivele acestei decizii nu sunt cunoscute.

În aceste condiții, CCR va respinge sesizarea depusă, deoarece nu se îndeplinesc condițiile de procedură, deoarece numărul semnăturilor a scăzut sub minimul de 25.

Știrea inițială


Așa cum ActiveNews anunța acum câteva zile, PNL s-a alăturat USR și a contestat la Curtea Constituțională Legea pentru modificarea și completarea legii nr.3/2000 sau „Legea organizării Referendumului”, așa cum mai este cunoscută. Practic, efectul acestei contestări este că Senatul nu mai poate vota actul normativ care oficializează Referendumului pentru familie.

Între timp, a apărut și lista parlamentarilor care au semnat sesizarea la CCR. De remarcat este că PNL, deși se recomandă a fi un partid de dreapta, are mai mulți palamentari pe listă decât USR. Iată cine sunt cei 14 PNL-iști:

Alina Gorghiu, Ion Popa, Leon Dănăilă, Daniel Fenechiu, Iancu Caracota, Ioan Cristina, Popa Cornel, Pereș Alexandru, Daniel Cadariu, Marius Nicoară, Florin Cîțu, Carmen Hărău, Răducu Filipescu, Romulus Bulacu.

Iată și lista parlamentarilor USR: Vlad Alexandrescu, Allen Coliban, Monica Dinică, Dircă George Edward, Nicu Fălcoi, Cristian Ghica, Mihai Goțiu, Dan Lungu, Nicolae-George Marussi, Florina Presadă, Adrian Wiener.

Pe lângă aceștia, a mai semnat și independentul Vergil Chițac. „Aici sunt adversarii profesioniști ai referendumului și ai suveranității poporului român”, a comentat președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu.

Reamintim că PNL a semnat un protocol de colaborare cu Coaliția pentru Familie prin care se angaja să susțină desfășurarea Referendumului. 

Documentul oficial de la Curtea Constituțională este aici.