ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liberalii din Constanța s-au întrunit în ședință pentru a discuta criteriile de integritate propuse de conducerea centrală a partidului pentru alegerile locale de anul viitor.
 
Liberalii susțin că aceste criterii ar fi opera Alinei Mungiu Pippidi, care ar fi primit bani de la americani ca să monitorizeze fiecare candidat al partidului.
 
„Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (...) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?", a spus Hașotti.

La Constanța a avut loc ședința PNL pentru votarea acestor criterii de integritate. Puterea a prezentat o înregistrare audio cu discuțiile din ședință.

Astfel, încă de la debutul întâlnirii, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, și-a șocat colegii cu o informație: criteriile de integritate sunt opera Alinei Mungiu Pippidi, care „a primit bani de la americani ca să monitorizeze toți candidații".

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează asemenea acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România", a spus Dragomir.

Directorul Ceronav, Ovidiu Cupșa, a spus că PNL va adopta criteriile de integritate „de frica presei", fiind aprobat de mai mulți colegi, care au exclamat „exact!"
 
Alina Mungiu- Pippidi a negat că a luat bani de la americani pentru a monitoriza vreun partid din România.

"Sunt niște stenograme luate dintr-o sedință unde fiecare a vorbit ce a vrut. Nu am luat de la americani niciun milion de euro sau dolari ca să curățăm vreun partid din România. Dar ne vom ocupa cu monitorizarea criteriilor de integritate la toate partidele."