ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul deputat PNL George Șerban(FOTO) comentează campania de denigrare dusă împotriva lui Marian Munteanu și susține că există un „interes al structurilor informative ale statului de a influența mediile de presă”.  

Opinia lui George Șerban este una avizată, având în vedere experiența pe care fostul deputat o are în acest domeniu. Din iunie 1998, George Șerban a făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, iar din octombrie 1998 și până în 2000 a fost președinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului de Informații Externe.

„Despre componenta politică a activității publice a lui Marian Munteanu, m-am exprimat cu prilejul episodului trecerii sale prin Curtea din Modrogan (n.r. – sediul PNL). Mi s-a părut disproporționată asocierea imaginii sale publice cu componența FSN-istă, deja majoritar-comanditară, din «noul» PNL”, spune George Șerban. 
„Dar, în calitate de participant direct la legiferarea sistemului de arhivare și acces la dosarele fostei securități, până în momentul promulgării legii, în calitatea funcției de președinte al unei comisii parlamentare care mi-a acordat privilegiul de a studia arhivele fostei securități și existând, printre alte nume, un interes public și față de Marian Munteanu (n.r. – reamintim, în 2000, acesta își exprimase intenția de a candida la funcția de președinte), pot confirma că nu există nimic documentat care să confirme calitatea acestuia de informator, colaborator al fostei securități ca poliție politică.

Ceea ce pot confirma, cu aceeași certitudine, este interesul structurilor informative ale statului de a avea capacitatea de a se informa și de a influența mediile de presă. Afirmația mea se referă la acea perioadă, dar nu am motive să cred că situația s-ar fi schimbat.

Tot ce am scris mă determină să nu cred în modul în care «Adevarul» interpretează și prezintă informațiile care i-au fost «sugerate» de «sursa»”, afirmă George Șerban.

Ȋn fața susținerilor că «sursa» ar fi chiar autoarea articolului din Adevărul, care a mers și a studiat un dosar la CNSAS, în calitate de „cercetator acreditat”, George Șerban a replicat: „Nimic din ceea ce a prezentat «sursa» nu confirmă calitatea (n.r. – lui Marian Munteanu) de informator sau colaborator al securității ca poliție politică”.