ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O delegație a ExxonMobil Exploration and Production l-a vizitat miercuri pe Liviu Dragnea la Parlament, întâlnirea având loc în biroul liderului PSD – transmite agenția Mediafax.

Cu o zi înainte, tot în biroul său de la Parlament, Liviu Dragnea l-a primit și pe Reiner Seele – CEO-ul OMV.

După întâlnirea cu reprezentanții Exxon de miercuri, a avut loc o ședință între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, urmată apoi de o întrunire cu ministrul Energiei, Anton Anton și cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Lor li s-au alăturat și Darius Vâlcov și managerii complexurilor energetice Hunedoara, Oltenia și Nuclearelectrica.

Joi urmează să aibă loc  o întâlnire și între Călin Popescu Tăriceanu și reprezentanții Exxon.

Discuțiile din aceste zile vizează revenirea asupra așa numitei Legi off-shore, care reglementează exploatarea gazelor de la Marea Neagră.

Negociată îndelung și făcând obiectul multor controverse politice în ultimii ani, Legea off-shore a fost votată la Camera Deputaților pe data de 9 iulie, într-o formă diferită decât cea care fusese prezentată la Senat. 

A urmat, a doua zi, promisiunea lui Liviu Dragnea că legea ar putea fi ajustată cu o Ordonanță de Urgență „emisă de guvernul Dăncilă”.
 
Președintele Iohannis a respins legea de la promulgare și a retrimis-o în Parlament.

Acesta e contextul vizitelor și întâlnirilor reprezentanților Exxon și OMV cu președintele PSD, în biroul acestuia de la Parlament.
 
Reiner Seele a fost decorat zilele trecute de către Președintele Rusiei, Vladimir Putin.