ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Limba română a fost supusă în ultimii ani unei agresiuni venite mai ales din limba engleză. Așa a apărut așa-zisa "romgleza", combinația pe care o folosesc în special tinerii atunci când vorbesc.

O conversație în "romgleză" îmbină elemente de română și engleză din care rezultă un dialect tehnic, cuvintele englezești fiind folosite în special în medii precum IT, marketing, management. Dar nu numai.

Cel mai bun exemplu vine chiar de la Administrația Prezidențială. Cei care vor să acceseze site-ul Administrației Prezidențiale a României trebuie să tasteze www.presidency.ro, și nu președinție.ro. Acest lucru nu i se impută lui Klaus Iohannis sau Traian Băsescu, dar cineva trebuie să ia rapid o măsură.

Pentru a arăta că suntem încă în România și pentru un minim respect față de limba română, www.presidency.ro trebuie schimbat urgent cu o denumire românească.

În SUA, cei care vor să afle informații despre președintele SUA accesează www.whitehouse.gov, iar rușii când vor să afle cu cine se mai vede Putin tastează kremlin.ru.