ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Drăghici este notar public, este căsătorit, are 5 copii și este candidatul Alianței Noastre România pentru Camera Deputaților, în județul Ilfov.

Printre altele, Liviu Drăghici este fondatorul „Satului Brâncovenesc”, o comunitate care să trăiască, pe cât este omenește posibil în secolul XXI, după modelul tradițional românesc.

Liviu Drăghici a acceptat să răspundă la întrebările incomode ale ActiveNews, în cadrul unui interviu-fulger.

ActiveNewsCine trebuie sa decidă construirea moscheii la București?

- Primăria Capitalei
- un referendum
- Primăria sector 1
Liviu Drăghici: Datorită implicațiilor complexe, construirea moscheii din București ar trebui hotărâtă prin referendum, pentru a exista starea de asumare a deciziei la nivelul întregii comunități.

Dacă parlamentarii lipsesc nejustificat  de la program sau dorm în timpul ședințelor ce sancțiuni propuneți ?
Sancțiuni graduale, existente de altfel pentru lipsa nejustificată și în prezent, dar neaplicate. Ar trebui pornit de la sancțiuni de ordin pecuniar (deoarece pentru a ajunge în Parlament un reprezentant, cei care l-au votat au suportat costurile alegerilor prin taxele și impozitele plătite), și ajuns la excludere, cu sancțiuni contravenționale.

Când votați ce e mai important? Convingerea dumneavoastră sau ordinul șefului de partid?
Apartenența la Alianța Noastră România a fost total benevolă și asumată, astfel încât acest fapt conduce la exprimarea votului conform convingerilor proprii.

Enumerați în ordinea importanței trei probleme (nevoi) prioritare ale poporului român care o să vă preocupe și în care vă veți implica dacă veți ajunge parlamentar.
I. Legislația extrem de stufoasă, cu prevederi contradictorii și ineficiente, cu modificări atât de dese încât o fac total ineficientă. Legislația trebuie privita ca un sistem unitar.
II. Situația învățământului, care a fost supus unui tir de modificări legislative fără sens, lipsind total o viziune coerenta, care a condus la de-motivarea copiilor noștri.
III. Creșterea veniturilor populației, în vederea stopării emigrației.

Enumerați în ordinea importanței trei (3) probleme prioritare ale României ca țară care trebuiesc rezolvate
I. Agricultura
II. Apărarea
III. Sănătatea