ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat că dacă instituțiile care au încheiat protocoale cu SRI sunt „de bună credință” ar putea decide să le desecretizeze și să ceară avizul CSAT, iar dacă Guvernul nu va cere desecretizarea, există posibilitatea ca Parlamentul să facă această solicitare.

 „Să mai existe motive pentru ca niște protocoale în niște instituții să nu fie desecretizate, pentru a nu vedea ce conțin acele protocoale, dar eu cred că până la urmă lucrurile vor ieși la iveală, nu atât de repede cât speram, dar vor ieși”, a afirmat Liviu Dragnea la România TV.

Chestionat dacă desecretizarea protocoalelor poate fi un subiect de discuție la Cotroceni, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, liderul PSD a spus: „Nu văd de ce să fie un subiect de discuție sau de negociere. Aici sunt instituții care au încheiat acele protocoale. În mod normal, dacă sunt de bună credință instituțiile respective și dacă acele protocoale nu conțin nimic ilegal sau neconstituțional, amândouă pot decide de comun acord să le desecretizeze și să ceară avizul CSAT”.

 Președintele Camerei Deputaților a susținut că „asta cu plimbatul mingii într-o parte în alta arată că de fapt au o rezervă în a le desecretiza”.

„Dacă Guvernul nu va cere desecretizarea, poate cerem noi de la Parlament. Și vreau să vă mai spun ceva și o spun cu toată convingerea – sunt absolut convins că în următoarele zile vor apare și deciziile CSAT care au fost de fapt izvorul răului, care au fost baza de la care și-au tras așa-zisa legitimitate sau legalitate acele protocoale”, a conchis Liviu Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în ședința CSAT nu au fost făcute solicitări privind descretizarea protocoalelor dintre SRI și Ministerul Public, denunțate de directorul Serviciului, Eduard Hellvig.