ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea, președintele PSD, a depus, în 2 februarie, o plângere penală împotriva procurorului care l-a anchetat, scrie evz.ro. Printre acuzațiile grave care i se aduc magistratului sunt: acuzațiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de abuz în serviciu contra intereselor publice, de represiune nedreaptă și conflict de interese.
 
Pe de altă parte, instanța supremă a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul magistratului Lucian Papici și a lui Horațiu Ciprian Andrei pentru interceptări ilegale și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Cei doi vor fi cercetați într-un dosar al DIICOT Hunedoara. Decizia instanței supreme este definitivă, dosarele urmând să fie repartizate unor procurori.  Lucian Papici și-a pus semnătura pe cele mai importante și mai grele dosare de corupție din România:

- dosarul „Trofeul calității", în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare,

- dosarul „Caltaboșul", în care fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeș a fost condamnat la închisoare cu executare,

- dosarul „Valiza", în care deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, în care acesta a primit șapte ani de închisoare,

- dosarul „ICA", în care Dan Voiculescu a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare,

- dosarul „Fraude la referendum", în care președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată

- dosarul „2 Mai", în care fostul ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi,de asemenea, a fost trimisă în judecată.

Procurorul Lucian Papici a instrumentat dosarul Referendumului, în care sunt judecați Liviu Dragnea și alți 70 de inculpați pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. În acest caz, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2016, pe Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare.