ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gestul inconștient al lui Mircea Marian de a publica pe Facebook adresa lui Liviu Dragnea nu a rămas fără urmări.

Președintele PSD plângere penală împotriva jurnalistului de la România Liberă.

În plângerea penală, Liviu Dragnea îl acuză pe Mircea Marian de opt infracțiuni grave: Instigare publică, instigare la săvârșirea infracțiunii de atentat care pune în pericol securitatea națională, instigare la infracțiunea de violare de domiciliu – formă agravată, instigare la săvârșirea infracțiunii de ultraj, infractiunea de incitare la ura sau discriminare, infracțiunea de instigare la tulburarea ordinii și liniștii publice, infracțiunea de a fi săvârșit acțiuni împotriva ordinii constituționale  și instigare / autorat la săvârșirea infracțiunii de agresiune împotriva santinelei.

În motivarea acțiunii sale, președintele Camerei Deputaților arată că în seara de 31 ianuarie 2017, în timp ce mii de oameni protestau în fața clădirii Guvernului, din Piață Victoriei, jurnalistul de la România liberă, Mircea Marian, a postat pe Facebook un mesaj cu următorul conținut: "E complet lipsit de etică profesională ceea ce voi face acum, dar va spun că jigodia de Dragnea locuiește lângă Piața..., pe strada... într-un bloc cu o clinică dentală la parter. Să nu va vină idei :))”.

Mircea Marian i-a răspuns lui Dragnea pe Facebook: "Yammi! Dragnea tocmai a cerut să fiu condamnat la închisoare pe viață pentru "instigare la infracțiunea de atentat la securitatea națională", plus vreo câteva infracțiuni conexe. Sunt cel mai rău terorist din România și mă mir că nu am fost arestat încă. Dar nu e timpul pierdut.", a scris Marian.