ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD nu ar fi trecut în declarația de avere suma de 1 milion de euro, obținută prin vânzarea a șase terenuri amplasate la munte, la mare și pe lunca Dunării, susține Rise Project.

Sursa citată precizează că persoana care ar fi cumpărat acele terenuri este Costel Comana, fost șef al Regiotrans, acuzat că ar fi păgubit statul român și care s-a spânzurat într-un avion, la finalul lui februarie 2015.
 

„În 2009, pe vremea când era șeriful Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea i-a vândut lui Comana trei proprietăți din Turnu Măgurele și a încasat pe ele 3,37 milioane de lei.

Din contractul de vânzare-cumpărare intrat în posesia reporterilor RISE Project reiese că prețul fusese negociat de cei doi în decembrie 2007, iar conform declarației de avere depusă de Dragnea, Costel Comana i-a virat banii în două tranșe, până în 20 octombrie 2009.

Cei doi nu au făcut tranzacții doar în Turnu Măgurele. Alte trei proprietăți deținute de familia Dragnea la munte și la mare au trecut în patrimoniul magnatului feroviar.

Comana îi plătește primii bani lui Dragnea în 2007, când încheie un pre-contract pentru cele șase proprietăți. Atunci, liderul PSD a notat, în declarația de avere, că a încasat 3 milioane de lei. Banii nu s-au mai regăsit în următoarea declarație de avere, nici în conturi, nici sub o altă formă. Au dispărut pur și simplu după ce i-a încasat în valiză.   

Situația se repetă doi ani mai târziu. În 20 octombrie 2009, cei doi finalizează tranzacția, iar Comana îi achită tranșa finală: 1,9 milioane lei. Nici acești bani nu au ajuns în conturi, după cum nu au fost nici împrumutați ori investiți.În total, peste un milion de euro, bani cash, s-au evaporat din averea declarată de politician. Banii primiți de la Comana nu se regăsesc în conturile bancare, în investiții, plasamente sau donații”, scrie sursa citată.

Răspunsul lui Liviu Dragnea la întrebarea ce a făcut cu banii a fost: „Am cumpărat cocotieri!”.
 
Pe de altă parte, Agenția Națională de Integritate susține că demnitarii nu sunt obligați să treacă în declarațiile de avere sumele primite cash."E scăparea legii!”, a admis președintele ANI, Bogdan Stan.