ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a ținut o conferință de presă după refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o numi drept premier pe Sevil Shhaideh.

Președintele PSD a afirmat că se ia în discuție suspendarea președintelui Klaus Iohannis pentru acest refuz și că nimic nu îi mai garantează acum că dacă va face o altă propunere nu va fi iar respinsă pe diverse criterii.

„Am vorbit cu mai mulți colegi despre oferta otravită a președintelui Iohannis, să venim cu altă propunere. Cine ne poate garanta că acea propunere va fi acceptată? O alta propunere e foarte posibil să fie târâtă prin presă și să fie prezentată ca un agent KGB, sau terorist de-a binelea, sau coruptul corupților.
La discuția de marți, după alegeri, din start a spus că nu vrea să dea guvernul PSD, că e pregătit pentru un război total. Ce garanție avem că trimitem altă propunere și nu va fi tăvălita pe nu știu ce site-uri?  Trebuie să ne gândim foarte bine. Iresponsabilității prezentate azi vreau să-i opunem responsabilitatea noastră. Trebuie să ne gândim bine dacă accceptăm această invitație.

În opinia mea, președintele vrea suspendare, se gândeste că se poate reinventa. Trebuie să ne gandim foarte bine dacă aruncăm țara în această criză politică. E o decizie a CCR foarte limpede, care spune că președintele nu poate refuza o propunere din partea unei majorități constituite oficial. În condițiile în care are în față o majoritate oficiala și refuză propunerea, e clar că încalcă Constituția. Exclud posibilitatea să ne aruncăm cu capul în gard acum, să aruncăm țara în criză. Noi avem o răspundere pentru toată țara. O să ne mai gândim, dacă nu mergem pe suspendare, dacă nu cumva ajungem tot acolo, pentru că omul nu are de gând să lase acest guvern să se instaleze.

O parte din sistemul public din România, partea ocultă, ține cu tot dinandinsul ca noi să nu facem guvernul. Sunt două variante: constituirea comisiei, parte a procedurii care se finalizează cu suspendarea sau o comisie oficială. Decizia CCR face parte din documentele lăsate la Cotroceni la consultări. Când i-am spus numele, reacția a fost că e o propunere foarte bună, pentru că o cunoaște", a precizat Dragnea.