ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD a declarat azi că guvernatorul Deltei Dunării poate să îl amendeze pentru partida de pescuit la care a participat și premierul Sorin Grindeanu deși, susține el, tot peștele prins a fost aruncat înapoi, în apă.

La 26 martie, președintele PSD declara că l-a învățat pe premierul Sorin Grindeanu să pescuiască. „Ȋn acest sfârșit de săptămână, l-am învățat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament și Guvern a avut loc: eu am prins 17 știuci și el 9. Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu”, a scris Dragnea pe facebook, postând și fotografii de la partida de pescuit.

Ȋntr-un interviu acordat azi postului Europa FM, Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, i-a criticat pe premierul Sorin Grindeanu și pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru faptul că, în loc să promoveze pescuitul sportiv, s-au lăudat cu zecile de știuci capturate în Deltă.

„Domnul premier și domnul președinte al partidului (n.r. - PSD) au avut acele permise de intrare în Delta Dunării. M-aș fi bucurat dacă cei doi sau unul din ei arătând o știucă de dimensiunile… este un trofeu! Nu poți să-l lași să moară! Ar fi putut demonstrativ, să o arate, să o pupe, să-i dea drumul în apă. Să zică: «Domnule, așa faceți în Delta Dunării!»”, a declarat șeful Rezervației la Europa FM.

Grigore Baboianu a refuzat să precizeze în ce zonă din Delta Dunării au pescuit premierul Sorin Grindeanu și liderul PSD.

Prezent luni la Înalta Curte de Casație și Justiție, Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că a fost criticat de guvernatorul Deltei Dunării pentru că nu ar fi aruncat peștele în apă.

„Am arătat captura. I-am dat drumul. Nu am pupat-o. Dacă domnul guvernator consideră necesar, poate să îmi dea o amendă", a replicat Dragnea.

La momentul publicării fotografiilor din timpul partidei de pescuit, Dragnea  a precizat pe pagina sa de facebook, însă doar într-un răspuns la comentarii, că a dat drumul peștilor. 
 
„Ȋntr-adevăr așa a fost, catch and release (n.r. – prinde și eliberează)”, a comentat liderul PSD.