ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ACTUALIZARE 27.05 9:15 Gabriela Firea îi răspunde lui Liviu Dragnea, după ce acesta a nominalizat-o ca posibil prezidențiabil, și spune că nu și-a dorit preluarea conducerii partidului sau să devină candidat pentru Cotroceni, iar PSD trebuie să recapete încrederea românilor.
 
„Sunt surprinsa de declaratia Domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidentiale. Nu am discutat acest subiect cu Domnia-sa nici acum si nici cand eram in conducerea PSD. In anul 2016, Domnul Dragnea m-a propus candidat la Primaria Capitalei si atunci nu numai ca i-am multumit dar am si muncit pina la epuizare. Am castigat si am creat impreuna cu echipa noastra un suflu nou, de succes, pentru parlamentare, unde m-am implicat fara rezerve pentru partid si implicit pentru presedintele acestuia, la fel ca multi colegi primari din țara”, scrie Gabriela Firea, pe Facebook.
 
Știrea inițială

ACTUALIZARE 21:30 Contrar așteptărilor, Liviu Dragnea nu și-a anunțat demisia de la șefia PSD în declarația făcută duminică seara după închiderea secțiilor de votare pentru alegerile europarlamentare. Mai mult, acesta nu și-a mai anunțat înscrierea în cursa pentru alegerile prezidențiale, scenariu preconizat în cazul în care partidul ar fi avut un scor majoritar, ci a lăsat să se înțeleagă că probabil candidatul coaliției de Guvernare la prezidențiale va fi Gabriela Firea sau  Călin Popescu Tăriceanu, chestiune care se va decide în cadrul unui congres de la sfârșitul lunii mai. Liviu Dragnea și-a îndemnat colegii la calm, la menținerea unității PSD și la continuarea programului de Guvernare. Acesta a somat-o pe Viorica Dăncilă, prim-ministrul Guvernului PSD-ALDE, să nu își dea demisia din conducerea Executivului, indiferent de presiuni.
 
„Sper să particip la ședința CEX-ului când se va hotărî asta. Nu am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu. Nu știu dacă Gabi mai vrea, după situația prin care a trecut. În ceea ce privește parcursul PSD-ului, eu voi solicita colegilor mei ca în a doua parte a lunii iunie să se organizeze un congres pentru stabilirea candidatului și pentru a se stabili parcursul viitor al acestui partid. Le spun tuturor colegilor mei din țară și celor care ne-au votat: PSD a mai trecut prin astfel de momente, momente mult mai rele și mai grele decât acum, și în 2007 și în 2015, când președintele și-a dat demisia pe Facebook, și ulterior în 2016 a câștigat și alegerile locale și alegerile parlamentare. Le cer tuturor colegilor mei să țină unit partidul și să își mențină tot ceea ce am făcut până acum pentru români. De asemenea, îi solicit doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să nu cumva să își depună mandatul, indiferent de presiunile și amenințările lui Iohannis și poate și ale altora, pentru că programul de guvernare trebuie dus la capăt. Astea au fost alegeri europarlamentare, românii au hotărât, noi respectăm votul, tot timpul am respectat votul popular, eu nu sunt ca șefii unor instituții sau ca președintele, care nu respectă votul popular și vrea să îl întoarcă. Românii au hotărât care sunt europarlamentarii români care vor merge la Bruxelles. În schimb, eu cred că PSD și ALDE trebuie să facă orice e posibil pentru a apăra ceea ce s-a câștigat până acum pentru români: câștigul din economie, din veniturile populației (pensii și salarii), dezvoltarea agriculturii, infuzia serioasă de capital în infrastructura locală și proiectele care au început pe infrastructura mare. Cam atât am avut de spus pentru acest moment, urmează să numărăm voturile”, a declarat Liviu Dragnea duminică seara în direct la Radio România Actualități.
 
Întrebat duminică seară la sediul PSD dacă ia în calcul să-și dea demisia de la conducerea partidului, ca urmare a scăderii înregistrate la alegerile pentru Parlamentul European, Liviu Dragnea a spus: „Niciodată n-am făcut altceva decât a zis partidul și nici n-am făcut ceva împotriva a ceea ce s-a hotărât în partid”, informează Agerpres. "Din punctul meu de vedere, coaliția nu trebuie să fie afectată. (...) A fost o furtună a urii", a adăugat acesta, răspunzând la întrebarea dacă rezultatul alegerilor va afecta coaliția de guvernare.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ
 
Președintele PSD, Liviu Dragnea, își va anunța demisia în această seară, printr-o declarație susținută după ora 21.00, au precizat surse din PSD, citate de Știri pe Surse.
 
Interimatul la conducerea Partidului Social Democrat va fi exercitat de Lia Olguța Vasilescu, conform acelorași surse.