ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 04.06/ 9:55 Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că își menține punctul de vedere cu privire la eliminarea facilităților pentru IT-iști, precizând că este unul dintre principalii susținători al nondiscriminării și egalității efective în fața legii, inclusiv egalitatea de tratament fiscal.
 
„Eu am exprimat un punct de vedere pe care-l mențin. PNL a adoptat un document care se numește „Principiile bunei guvernări liberale”, un document pe care l-am făcut public în care am enunțat principiile care stau la baza guvernării. Între principii este principiul nondiscriminării și egalității efective în fața legii, care înseamnă inclusiv egalitatea de tratament fiscal. Ceea ce am spus că că nu sunt de acord cu stilul ăsta de a guverna în care să creezi anumite avantaje unor categorii pentru a le fideliza, iar aici PSD este maestrul în sistemul ăsta de guvernare. Am spus un lucru de bun simț - sunt peste șapte milioane de români care-și plătesc impozitele. Există și alte mecanisme de a susține anumite zone din economie. Nu e o măsură guvernamentală, e un principiu”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.
 
Știrea inițială
 
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în I.T. să fie scutiți de plata impozitului pe venit, motivând că „orice venit trebuie impozitat” și că nu pot fi create „facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, informează Mediafax

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a declarat Ludovic Orban la o conferință de presă din Mediaș, județul Sibiu.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu (P.S.D.), a dat o replică, sâmbătă, pe contul ei de socializare, declarației liberalului Ludovic Orban privitoare la impozitarea veniturilor lucrătorilor din I.T.: „Păi, au câștigat alegerile pe mâna lor! Să o facă, zic!”.