ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri că nu este de acord cu semnarea de către Uniunea Europeană a unui acord comercial cu Canada din cauza menținerii vizelor pentru cetățenii români, potrivit unui comunicat al MAE.

„România a reiterat că nu poate susține la acest moment demersurile privind semnarea și aplicarea provizorie a Acordului economic și comercial cuprinzător UE - Canada", a arătat secretarul de stat Cristian Badescu după ce a participat marți la Consiliul Afaceri Generale (CAG) al UE, desfășurat în Luxemburg.

În Luxemburg, miniștrii Comerțului din UE nu au aprobat acordul de liber-schimb cu Canada din cauza opoziției Belgiei, României și Bulgariei.

Semnarea acordului de liber-schimb UE-Canada ar trebui să aibă loc pe 27 octombrie, în cadrul summit-ului UE-Canada care se va desfășura la Bruxelles.