ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12:19 Contactați de către ActiveNews, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au confirmat că țara noastră a fost reprezentată la Marrakesh de către o delegație interministerială, formată din reprezentanții MAE, ai Ministerului de Interne și de ambasadoarea României din Maroc, Daniela Brândușa Băzăvan. 

Vom reveni cu amănunte


 
Pactul global cu privire la migrații a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală și tradiționala lovitură de ciocan, în fața reprezentanților celor aproximativ 150 de țări reuniți în conferință interguvernamentală, transmit AFP și Reuters.
 

Au decis să nu vină la reuniunea din Marrakesh Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Estonia, Letonia, Elveția, Australia, Israel și Republica Dominicană. În ce le privește, SUA s-au retras din procesul de elaborare a Pactului afirmând că acesta conține dispoziții contrare politicii privind migrația a președintelui Donald Trump.

Cancelarul german Angela Merkel și-a anunțat prezența la Marrakesh, după un vot furtunos în Bundestag. De asemenea, potrivit AFP, la eveniment vor mai participa șefii guvernelor spaniol, grec și portughez. Președintele francez Emmanuel Macron îl va delega pe secretarul de stat pentru afaceri externe. În Belgia, voința premierului de a participa la conferința de la Marrakesh a generat o criză guvernamentală.

Până la ora transmiterii acestei știri, nicio instituție din România nu a transmis vreo informare oficială cu privire la participarea la acest eveniment.

Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, participă, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles. Deasemenea, pe agenda MAE, nu există nicio trimitere privind participarea la întâlnirea din Maroc pe tema Pactului pentru migrație.

Evenimentul Zilei anunță că prezența din partea României va fi asigurată de ambasadoarea României în Maroc, Daniela Brândușa Băzăvan.