ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De aproape două luni, circulația în Piața Victoriei este bulversată de către protestatarii care cer demisia Guvernului.

Dacă la începutul lunii februarie se putea vorbi de proteste spontane, ulterior au apărut forme de organizare. Pe diferite pagini de Facebook sunt anunțate ore de protest, trasee sau recuzita cu care manifestanții să se prezinte în piață.

În urmă cu o săptămână, o mie de oameni au plecat pe jos de la Guvern la Parlament, blocând circulația în centrul orașului. Astăzi se anunță noi proteste.

Dar nu doar cei care trec prin Piața Victoriei sunt afectați. Restricții de circulație au existat pe toate arterele învecintate, străzi extrem de importante, cum sunt Nicolae Titulescu, Lascăr Catargiu sau Iancu de Hunedoara.
 
Nimeni nu a răspuns pentru acest lucru și, din ce se observă, nici nu va răspunde.
 
Orice intervenție a forțelor de ordine va fi aspru taxată, chiar dacă vorbim de o încălcare a legii.

Nici protestatrii din fața Palatul Cotroceni nu au autorizație pentru manifestații, însă aceștia au blocat doar strada din fața reședinței prezidențiale, una nu foarte importantă pentru șoferi.
 
Un cetățean a cerut explicații Primăriei București despre aceste proteste și a fost anunțat că manifestațiile nu sunt autorizate. Cei care ar trebui să se asigure de aplicarea legii sunt Jandarmeria, Polița Locală și Poliția Municipiului București. 
 

 
După cum se vede, când este vorba despre o acțiune politică, se găsesc întotdeauna protectori. Dacă un om obișnuit ar vrea să facă o adunare publică, trebuie să se înarmeze cu răbdare, având de așteptat câteva zile pentru autorizații și să își asume răspunderea pentru ceea ce se întâmplă pe traseu cu cei care protestează, timpul alocat protestului fiind extrem de bine respectat. Dacă vorbim de un protest în centrul orașului, misiunea autorizării devine aproape imposibilă pentru un om obișnuit.