ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a declarat că informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la o eventuală colaborare a sa cu fosta Securitate reprezintă „neadevăruri, minciuni și calomnii” și a precizat că îi va acționa în judecată pe toți cei care susțin acest fapt.

„Nu mă intimidează tentativele unor propagandiști de a răspândi neadevăruri, minciuni și calomnii în viața publică. Mă refer la micile gălăgii legate de verdictul CNSAS care a arătat foarte clar că nu am colaborat cu Securitatea. Dacă cineva își imaginează că fluturând niște hârtiuțe și invocând niște așa-zise expertize grafologice făcute pe microfilme o să aibă succes, se înșală foarte grav. Luni am să vă invit la Parchet, am să vă invit la Tribunal, pentru că de data îi voi da în judecată pe toți și îi voi da în judecată și din punct de vedere penal și din punct de vedere civil, pentru că nu se poate tolera o asemenea mârșăvie", a afirmat Munteanu, sâmbătă, într-o conferință susținută în Piața Universității.

El a precizat că nu se fac expertize grafologice pe microfilme și susține că „acele hârtiuțe falsificate" au fost fabricate în 17 aprilie 1990 pentru a opri cel mai mare marș al tineretului de atunci.

Munteanu a mai spus că printre cei care vor fi dați în judecată se află atât politicieni cât jurnaliști.

Președintele Alianței Noastre România a prezentat și candidații partidului pentru Covasna. Dan Tănasă (un cunoscut militant civic pentru drepturile românilor) și Constantin Secară (un etnolog care a militează pentru recunoașterea drepturilor românilor din această zonă). Pentru județul Harghita candidatul Alianței Noastre va fi Florentin Robescu (chestor în rezervă).

Totodată, Marian Munteanu a vorbit și despre Marșul Unirii cu Basarabia, organizat sâmbătă, și a solicitat public să se investigheze cine este responsabil pentru violențele din fața Guvernului și pentru incidentele cu jandarmii.