ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu, președintele Alianței Noastre România (ANR), spune că formațiunea pe care o conduce mizează pe oameni corecți, cu realizări profesionale și cărora nu li se poate reproșa nimic, din punct de vedere juridic.

"Încercăm să oferim o construcție care să fie precumpănitor reprezentată de oameni corecți, cu cariere absolut onorabile, cu realizări profesionale serioase și oameni care, din punct vedere juridic, să nu li se poată reproșa nimic. (...) Propunem o altă abordare a ceea ce înseamnă implicare politică, o abordare bazată pe cinste, competență și patriotism. Cred că aceste elemente au lipsit în acești 26 de ani", a declarat Marian Munteanu, sâmbătă, într-o conferință de presă la Tulcea.

În perspectiva alegerilor parlamentare, liderul Alianței Noastre România a admis că va fi greu să atingă obiectivul electoral propus — cel puțin 8% din sufragiile electoratului.

"Mă bazez pe o anumită deschidere din partea societății civile patriotice. Există o parte consistentă, eu aș spune majoritară, dominantă, a societății civile, animată de sentimente patriotice, cu respect față de țara asta, de valorile ei, de identitatea ei și nădăjduiesc că din această zonă va veni un sprijin. Mă bazez pe el. Pentru că, până la urmă, mesajul nostru politic este doar o reunire de obiective fundamentale pentru care luptă mii de organizații neguvernamentale din România", a mai spus Marian Munteanu.

Președintele Alianței Noastre România s-a întâlnit sâmbătă după-amiază cu membri și simpatizanți ai partidului din Tulcea. Acesta este al 19-lea județ în care Alianța Noastră România a organizat asemenea reuniuni, duminică Marian Munteanu urmând să ajungă la Brăila.

În aceeași conferință de presă, președintele Colegiului municipal Tulcea al partidului, Răzvan Vasiliu, a anunțat că până în momentul de față s-au strâns 1.000 de semnături pentru candidaturile la alegerile parlamentare. "Avem 1.000 de semnături până acum și într-o săptămână vom mai strânge încă 1.000", a susținut Vasiliu.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, dosarul fiecărui candidat la alegerile parlamentare trebuie să conțină tabele cu semnăturile aparținând unui număr de cel puțin 1% din cel al alegătorilor din județ. Candidații din județul Tulcea trebuie să aibă 2.004 semnături.